Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено празнува подиума на Кубица

Рено празнува подиума на Кубица

25
0

Подиум спечели във втория си старт с Рено Роберт Кубица и логично бе много доволен от представянето си в Гран при на Австралия.

– Надпреварата бе трудна по отношение на стратегията, но влязох да сложа сухи гуми в момента, в който видяхме темпото на [Дженсън] Бътън. Успях да прескоча [Фелипе] Маса в пита и излязох пред Бътън, но в първата си обиколка на сликове не успях да го удържа. Мислех, че може да спра и по-късно в състезанието, но от отбора ми се обадиха, че няма да е необходимо, ако внимавам с гумите. А това не беше лесно – с [Люис] Хамилтън зад мен и Маса след него – коментира полякът.

Руският му съекипник Виталий Петров не завърши състезанието. Той направи чудесен старт в началото, но след като сложи сухи гуми изпусна контрола над автомобила си и се окопа в чакъла на зоната за сигурност на трети завой.

– Брилянтна надпревара на Роберт и перфектно справяне с гумите от негова страна – заяви и главният състезателен инженер Алан Перман. – С Виталий ще гоним по-добър изход в следващия старт в Малайзия.