Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено представи своя турбо двигател за 2014 г.

Рено представи своя турбо двигател за 2014 г.

42
0
двигател,Рено

Рено представи официално своят турбо двигател за 2014 г. Новият агрегат ще замени през следващия сезон използваните от 2006 г. 2,4-литрови атмосферни V8 мотори. Новият 1,6-литров V6 двигател вече се тества на стендовете във Вири Шатийон.

„Двигателят е с мощност около 550 к.с., като тази стойност се ограничава посредством притока на бензин“, обясни техническият шеф на Рено, Роб Уайт. При сегашните двигатели, където притока не е ограничен се харчат около 100 кг гориво на състезание. През следващата година обаче и горивото ще бъде ограничено, като колите ще стартират с максимално 100 кг. бензин.

В квалификациите обаче мощността ще достига близо до сегашната или около 750 к.с. Това ще става благодарение не на последно място и на новите хибридни системи, като мощността им ще е приблизително двойна на използваната досега. Ако сегашният KERS дава на пилотите допълнителни 80 к.с., догодина ERS-K ще дава 160 к.с. За разлика от сегашната система, бъдещата ще използва значително повече компоненти. На обиколка пилотите ще могат да използват по 4 мегаджаула (MJ), което отговаря на време от 34 сек или повече от пет пъти повече от досегашните 6,4 сек.

Видео: Как се сглобяват двигателите на Рено за Формула 1