Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено пуска подобрена версия на двигателя в Остин

Рено пуска подобрена версия на двигателя в Остин

84
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Рено ще пусне подобрена версия на задвижващата си система за Гран при на САЩ, разкрива „Аутоспорт“. Новата спецификация на французите ще бъде на разположение на тима на Ред Бул. Според информацията в нея за използвани значителен брой от оставащите 12 възможности за развитие на моторите на компанията до края на сезона.

Не е сигурно обаче дали пилотите на Биковете Даниел Рикиардо и Данил Квят ще решат да използват подобрения мотор в предстоящата надпревара, тъй като това ще означава наказание от солиден брой места назад в решетката и най-вероятно старт от последна или предпоследна редица. 

Другият отбор, който кара с двигатели на Рено – Торо Росо, обаче нямало да използва новите агрегати в уикенда в Остин. Тимът от Фаенца вече води преговори за получаваме на мотори от Ферари за 2016 г., които ще са от 2015 г., което може би има връзка с решението да не се използват обновените мотори на Рено.

Подобренията по задвижващата система на французите били свързани с двигателя с вътрешно горене и турбото, като това е част от подготовката на компанията за 2016 г. 

За това дали Рено ще продължи да доставя двигатели на Ред Бул и догодина четете в новия брой 187 на списание ClubS1.