Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено, Ред Бул и Върджин за тренировките си на Херес

Рено, Ред Бул и Върджин за тренировките си на Херес

24
0

Да изсъхне напълно пистата Херес изчака Роберт Кубица преди да излезе на трасето с новото си Рено R30. Полякът остана доволен от своята работа и тази на екипа, като заедно проверяваха настройки и продължиха да изследват поведението на по-тесните предни гуми на Бриджстоун.

– Опитахме да разберем как някои промени влияят на баланса и цялостното поведение на болида. Някои от резултатите бяха наистина добри, открихме определени интересни неща – допълни той.

Кубица се чувстваше по-удобно в кокпита след направените промени вследствие на забележките му от Валенсия, разясни и главният инженер Алан Перман.

Стабилно подобрявахме баланса и сцеплението с течение на деня, а се надяваме и утре дъждът да не се появи – каза още техническият специалист.

Марк Уебър пък се размина с вчерашните си проблеми и изпитанията му с Ред Бул RB6 преминаха спокойно.

– Въпреки някои дребни грижи натрупахме сериозни километри с новата кола – категоричен бе австралиецът. – Предстои ни още значително количество тренировки преди Бахрейн, за да разберем напълно автомобила си и да намерим оптимално добро представяне. Но бих казал, че стартът е доста стабилен и разполагаме с прекрасна база за надграждане.

За разлика от останалите отбори на Върджин им се наложи доста рано да спрат пробите. Причината бе липса на предно крило. Това на болида на Тимо Глок се счупи заради проблем с монтирането, а резервните части все още са кът в отбора. Част от новите компоненти са пристигнали следобед, други все още се очакват и на механиците им предстои още една безсънна нощ.