Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено и Рейсинг Пойнт се надяват да вземат точки в Германия

Рено и Рейсинг Пойнт се надяват да вземат точки в Германия

300
0

Отборите на Рено и Рейсинг Пойнт приключиха квалификацията за Гран при на Германия с по един пилот в топ 10 и по един, отпаднал след Q2. И в двата екипа бяха сравнително доволни от представянето си и се надяват да спечелят точки в надпреварата утре.

„Доволен съм от резултата. Този уикенд направихме крачка напред благодарение на новите части”, заяви Серхио Перес, който записа осми резултат

„Имаме добра възможност да вземем точки утре. Достигането на Q3 е огромна мотивация за целия отбор след няколко трудни състезания. Дадох всичко от себе си от Q1 до Q3, а разликите в средата на колоната са толкова малки. Десета от секундата водеше до голяма разлика. Колата ни е силна в състезателен режим и съм уверен, че мога да се боря с болидите пред нас. Искам да си тръгнем с точки.”

Ланс Строл остана 15-ти и сподели, че квалификацията за него далеч не е била идеална.

„Жалко, че се получи така, защото автомобилът ни имаше достатъчно скорост да стигна до Q3. Вървеше чудесно в Q1, но след това нещо не се получи. Балансът не бе оптимален. Малко съм разочарован, но утре е нов ден. Знаем, че вървим добре в надпреварите, а може и да завали. Няма да е лесно от 15-та позиция, но мисля, че целта все още може да са точки”, добави канадецът.

Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер заяви, че резултатът от квалификацията демонстрира упоритата работа на екипа.

Нико Хюлкенберг от състезателите на Рено успя да стигне Q3

Немският пилот се нареди девети на грида за домашния си старт.

„Можем да сме доволни от днешните си усилия. Знаехме, че битката за влизане в Q3 ще е много ожесточена, но го постигнахме и това е удовлетворяващо. Невероятно е – с Даниел [Рикиардо] ни делят три стотни от секундата. Това бе разликата за класиране в топ 10. В Q3 обиколката ми не се получи особено добре. Можехме да победим поне още две-три коли”, каза Хюлкенберг.

Рикиардо изпусна топ 10 за 0,023 сек, а разликата спрямо съотборника му бе 0,033 сек. Той бе разочарован, че не е стигнал до финалната битка за местата на стартовата решетка, но както обикновено намери и нещо положително в ситуацията.

„Страхотно е, че борбата в средата на колоната е толкова оспорвана”, заяви австралиецът.

„Трябва да поема отговорност за представянето си. Знам, че можех да съм малко по-добър. Постигнахме добър прогрес от сутринта до квалификацията. Удовлетворяващо е, че сме толкова близо до топ 10. Би било чудесно, ако утре вали.”