Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено с нова система MGU-K в Китай

Рено с нова система MGU-K в Китай

1653
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

И 4-те коли, използващи задвижващи системи на Рено, ще бъдат с нова спецификация на хибридната система MGU-K в Гран при на Китай. Целта е с нея да се отстранят проблемите с надеждността от началото на сезона.

И двамата пилоти на Рено – Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо, отпаднаха в Гран при на Бахрейн заради проблеми с моторите. Карлос Сайнц от Макларън пък не завърши в Гран при на Австралия заради повреда именно в системата MGU-K.

Хюлкенберг потвърди, че след проблемите в Бахрейн в предстоящия кръг в Шанхай ще кара с нова задвижваща система. За него тя ще е 2-а за сезона при разрешени само 3. А това почти сигурно означава, че той ще трябва да изтърпи наказания в стартовата решетката в хода на сезона.

„Получих повреда в задвижващата система и е жалко, че изпуснахме страхотен резултат на Сахир, каза Нико. – Работихме по надеждността на двигателя, за да се справим със ситуацията.

Очевидно от началото на сезона имахме някои проблеми с MGU-K. И за Китай всички коли с мотори на Рено ще са с нов дизайн на тази система. С нея сме уверени, че проблемите ще бъдат разрешени.“