Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено са далеч по-бързи признава Бътън

Рено са далеч по-бързи признава Бътън

55
0

Хонда Рейсинг имат много работа за вършене, призна Дженсън Бътън след третото си място днес на пистата Сепанг. Японският екип и английският пилот пристигнаха на малайзийското трасе уверени, че могат да се борят за победа в надпреварата, но както и в предишния старт в Бахрейн той отстъпи в състезанието една позиция спрямо класирането си на грида. Бътън бе втори в голямата част от състезанието, но бе победен тактически от Фернандо Алонсо и Рено при последните спирания в бокса.

Нямаше как да съм по-бърз в състезанието, в който и да е момент от него. Единственият ми проблем бе когато Скот Спийд ме задържа цели два тура и Фернандо ме прескочи, но не можех да изстискам нищо повече от болида. Това беше максимума – всеки тур ми бе на границата на възможностите. В момента просто не сме достатъчно бързи. Поне Рената са много напред – призна англичанинът след финала.

Съотборникът му Рубенс Барикело втори пореден уикенд нямаше късмет. След като бе глобен за превишена скорост в питлейна по време на тренировките, днес при повторно нарушаване на ограничение бразилецът директно отнесе наказание от 10 секунди в бокса.

Разочароващо е, че бях наказан в момента, в който изглеждаше възможно да спечеля точки. Двете състезания бяха като учебни в известна степен за мен, но се надявам в следващите стартове нещата да се оправят и да реализирам потенциала на колата си – заяви Барикело.