Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено са доволни от последния си аеродинамичен тест

Рено са доволни от последния си аеродинамичен тест

58
0

Тимът на Рено успя да се възползва от лимитираните възможности за тестване извън Гран при уикендите тази седмица, след като резервният пилот на отбора Адам Кан успя да покара малко R29 на права отсечка в Кеймбриджшир, тествайки аеродинамиката на автомобила. Въпреки че тестът не бе приет особено добре от местните граждани, които се оплакаха от силния шум, тези тестове са от собено важно значение, имайки предвид забраната за тестове по време на сезона.

„И двата аеродинамични теста бяха страхотно преживяване за мен и аз бях много доволен от възможността да карам R29 и да помогна за развитието му. Въпреки, че карах само направо, имах възможността да науча доста за колата и се надявам, че дъм успял да дам достатъчно полезна информация на инжинерите“, каза 24-годишният Кан.

„Тази година автомобилите във Ф1 имат доста по-ограничена аеродинамика и аз определено почувствах това по време на теста, тъй като по принцип съм свикнал да карам R28. Кокпитите и на двете коли са горе-долу еднакви, въпреки че има няколко различни бутона и функции на волана на тазгодишната кола. Аз обаче бързо свикнах с тях“, добави пилотът на тима на Пакистан в сериите А1.