Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено със значителни подобрения по аеродинамиката за Франция

Рено със значителни подобрения по аеродинамиката за Франция

1032
0
Нико Хюлкенберг, Рено
снимка: Спас Генев

Екипът на Рено ще има съществени подобрения по аеродинамиката на колата за Гран при на Франция на пистата Пол Рикар. Това заяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул. Състезанието е 2 седмици след предстоящата надпревара в Канада.

Френският тим записа лошо начало на сезона. След 6 кръга тимът от Енстън е едва на 8-о място при конструкторите, като имаше много технически проблеми. А амбициите на отбора са за доста по-предно класиране – 4-а позиция. На нея в момента е Макларън, а пред Рено са още Рейсинг Пойнт, Хаас и Торо Росо.

За да реши част от проблемите си с надеждността, от Рено пуснаха нова версия на задвижващата си система в 5-ия кръг за Гран при на Испания. Тя бе внедрена както в заводските коли на Рено, така и в болидите на Макларън.

„Мисля, че е честно да кажем, че изоставаме, каза Абитебул. – Изоставахме още от зимата. И трябваше да наваксваме поради много причини. Не бяхме добри в спазването на зададените срокове. И не бяхме ефективни в това да произведем аеординамичните ни елементи навреме.“

Според Абитебул целта на Рено е всички тези части да бъдат готови за кръга във Франция. И тимът да поднови битката си за по-предно класиране в средата на колоната.

„Искаме за Пол Рикар всички проблеми и закъснения, които ни попречиха в началото на сезона, да бъдат решени и наваксани“, каза още Абитебул. „Това означава, че двигателят отново ще работи на пълна мощност. И дори с малко повече, отколкото разполагаше досега. Ще имаме и няколко значителни подобрения по аеродинамиката.“