Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено също обяви кога затваря заводите

Рено също обяви кога затваря заводите

1322
0
Рено 2020
снимка: Рено

Екипът на Рено също обяви кога ще спре работа в заводите си в Енстън и Вири-Шатийон във връзка с новата разпоредба на шефовете на спорта и ФИА.

Според нея затварянето на фабриките на отборите в F1 трябва да стане в периода от днес до края на април месец, когато така или иначе няма да има състезания. То трябва да продължи 21 дни.

Френският тим обяви, че базата във Вири-Шатийон ще бъде затворена от утре (20 март) поне до 5 април включително. За тази в Енстън се планира да не работи от 30 март до 19 април включително. А от 23 до 29 март всички служители в Енстън ще трябва да вършат работата си от вкъщи.

Тези първоначално избрани дати ще бъдат прегледани. Те може да бъдат променени с оглед на развитието на ситуацията с коронавируса и неговото разпространение. Членовете на тима, които пътуваха до Австралия, няма да се връщат на работа във фабриките. Те са поставени под карантина за период от 14 дни.

„Настоящата необичайна здравна ситуация придоби такава сила, че ние сме длъжни да вземем сериозни решения, за да изпълним основното си задължение. А то е защитата на здравето на нашите служители и техните семейства и участие в националните и международните инициативи за обществено здраве“, се казва още в съобщението на Рено.

„Екипът ни е взел нужните решения предвид настоящата ситуация, докато тече спиране на заводите. То ще бъде последвано от интензивен сезон, след като положението бъде овладяно и всичко е под контрол. Нашите решения трябва да съответстват на съветите на правителствата на Франция и Англия, на политиката на Groupe Renault, но и на управляващите Формула 1.“