Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено се извиниха на Ред Бул за повредата на Фетел

Рено се извиниха на Ред Бул за повредата на Фетел

38
0
Себастиан Фетел

Рено се извиниха на Ред Бул за повредата, извадила Себастиан Фетел от битката в Гран при на Италия. Двукратният световен шампион остана на 6 обиколки зад победителя Люис Хамилтън (Макларън), след като проблем с алтернатора го принуди да спре колата си.

Грижи със същия компонент имаше във Валенсия, където Фетел вървеше към победа, както и в последната свободна тренировка на Монца.

Сменихме алтернатора в автомобила на Себастиан в събота, но в състезанието се случи същата повреда. Все още разследваме какво стана. Засега знаем, че алтернаторът е работил изцяло в нормални граници, но е прегрял – обясни инженерът от Рено Сирил Дюмон. – Трябва да се извиним на Ред Бул, тъй като от това пострада битката им в шампионата. Необходимо е да оправим нещата – това ще е приоритетът за Сингапур.

Марк Уебър също не стигна до карирания флаг и Ред Бул записаха старт без точки за първи път от Корея през 2010 г. Фетел е четвърти в генералното класиране – на 39 точки от водещия в него Фернандо Алонсо (Ферари). Уебър е веднага след него (пети), на още 12 пункта.

Трябва да работим с Рено и да се опитаме да разберем какво стана. Не бива да допускаме повече такова нещо. Себастиан не направи нищо погрешно. За съжаление Монца показа слабите ни места – коментира от своя страна шефът на отбора Кристиан Хорнер.