Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще има в Австрия планираните за три старта от оригиналния календар...

Рено ще има в Австрия планираните за три старта от оригиналния календар новости

1123
0
Естебан Окон
Естебан Окон; снимка: Майкъл Потс

Тимът на Рено ще използва за болидите си в Австрия новостите, планирани по принцип за Виетнам, Нидерландия и Испания. Програмата на отбора от Енстън бе замразена след провала на Гран при на Австралия. В седмиците след отварянето на заводите обаче екипът успя да свърши някои неща.

Ален Прост, Сирил Абитебул
Ален Прост и Сирил Абитебул; снимка: Спас Генев

„По време на паузата трябваше да вземем някои трудни решения. Ще имаме нови неща по отношение на шасито. Производството положи огромни усилия, за да получим пакета за третото, петото и шестото състезание от оригиналния календар. Така че нещата за Виетнам, Нидерландия и Барселона ще са на колата в Австрия“, обясни Сирил Абитебул.

Шефът на Рено в F1 е убеден, че новите неща ще подобрят скоростта на колата в сравнение със зимните тестове. Реално обаче се разчита на развойната работа, тъй като до момента няма проведено състезание. Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко сподели, че екипът от Милтън Кийнс също ще е с някои нови неща на Ред Бул Ринг. Австриецът обаче допълни, че не остава друго „освен да предполагаме, че изчисленията ни са верни“.

Абитебул бе внимателен по отношение на очакванията за представяне от ръководения от него отбор

„Наясно сме, че през миналия сезон колата ни бе наистина, наистина лоша. Ето защо просто се надяваме да сме малко по-добри. Все още не сме напълно сигурни колко конкурентоспособни сме. Все пак изпитваме сериозно удовлетворение от факта, че успяхме да произведем новите части, при това в достатъчно бройки“, допълни той.

Естебан Окон, който пропусна миналия сезон във Формула 1, очаква началото на новия сезон с огромно нетърпение. Той коментира, че с всички новости ще има сериозно събиране на данни.

„Колата ще е много различна спрямо това, което бе в Австралия. Някои от компонентите дори не сме ги изпробвали“, каза Окон.