Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще карат с KERS на Монца

Рено ще карат с KERS на Монца

19
0

Тимът на Рено потвърди, че ще се завърне към използването на системата KERS и по този начин ще се присъедини към Ферари и Макларън, които в момента са единствените отбори, използващи технологията. Състезанията в Унгария и Белгия показаха какво преимущество може да даде системата при определени условия, затова французите решиха да се възползват от тях на ултра-бързата писта Монца.

„Ползите за една обиколка на Монца от KERS ще бъдет около четвърт секунда, а в квалификацията използването й си струва дори повече, тъй като можеш да я използваш веднъж преди започването на бърза обиколка и втори път по веме на самата бърза обиколка. А що се отнася до предимството й на старта – от стартовата решетка до първия завой на Монца има много разстояние и KERS може да даде преимущество от над 15 метра спрямо колите без нея“, обясни техническият директор на тима – Пат Саймъндс.

„За помагането при изпреварване, трябва да знаем, че Монца е писта, където се изпреварва доста трудно, но карането с KERS със сигурност ще намали този недостатък. Комбинирането на всички тези фактори прави Монца много удобна писта за KERS., добави той.

Ще използваме тотално различен аеродинамичен пакет с ниско притискане, който има между 10 и 15% по-малко притискане спрямо пакета ни за Спа. При Монца най-важни са спирането, тракцията и смяната на посоката в шиканите и въпреки че тя е много високоскоростна писта, няма истински високоскоростни завои“