Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще подходят различно към Гран при на Турция

Рено ще подходят различно към Гран при на Турция

40
0
Виталий Петров,Ник Хайдфелд

Рено ще преразгледа подхода си за Гран при на Турция, след като резултатът от състезанието в Китай се оказа неудовлетворителен за тима, спечелил два подиума в Австралия и Малайзия. Шефът на отбора Ерик Булие бе категоричен, че двете точки на Виталий Петров въобще не са достатъчни и заради това се налагат спешни действия за надпреварата в Истанбул следващия месец.

Бяхме наясно, че от стартовите ни позиции ще е трудно да повторим резултатите от предходните надпревари. Следобедът наистина се разви крайно разочароващо за нас, след като не направихме очаквания прогрес в състезанието – обясни французинът.

Според него част от причините за провала на трасето до Шанхай е, че изпреварванията не са били лесни дори с помощта на подвижното задно крило.

Трябва да преразгледаме и стратегията си, защото решенията в кой момент да се сменят гуми са наистина жизненоважни. Разполагаме с три седмици за прегрупиране преди Турция, за да сме отново в челото – допълни Булие.

Петров и Ник Хайдфелд нямаха достатъчно добро темпо в Китай, призна и главният инженер Алан Перман. Скоростта иначе е налице – двата R31 бяха най-бързи на правите, записвайки съответно 322,5 и 322,6 км/ч.