Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще разследват проблемите с алтернаторите на Фетел и Грожан

Рено ще разследват проблемите с алтернаторите на Фетел и Грожан

58
0
Себастиан Фетел

Рено ще обърнат специално внимание на двигателите на Себастиан Фетел (Ред Бул) и Ромейн Грожан (Лотус), след като и при двамата причина за отпадането им от вчерашната Гран при на Европа се оказа алтернатор. Екипът на френската компания трябва да изчака връщането на агрегатите в базата си, за да разбере причината за проблемите.

Фетел отпадна от надпревара в 34-ия тур, докато водеше. Грожан пък вървеше втори зад Фернандо Алонсо (Ферари), когато повредата при него се случи в 41-а обиколка.

В Рено не бяха сигурни какво е довело до това и дори дали става думи за идентични проблеми, обясни заместник-управляващият директор и технически шеф на екипа Роб Уайт.

Не знаем дали е един и същи инцидент и при двата автомобила, но е много, много подозрителен фактът, че се случи в горе-долу една и съща част от състезанието. Трябва да получим двигателите обратно във фабриката. Не мислим, че колата за сигурност има някакво участие в случилото се. Не сме наясно също така дали вече сме имали подобен проблем. Наистина трябва да се върнем в базата, за да разберем всичко и няма да прибързваме. Ще дадем отговор, когато разполагаме с такъв – допълни Уайт.