Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще се поучат от грешките си досега през сезона

Рено ще се поучат от грешките си досега през сезона

68
0

Рено целят да се поучат от грешките си през първата половина на сезона, за да осъзнаят пълния си потенциал през втората. Френският тим има малко разочароващ старт на тазгодишната кампания, като е спечелил 15 точки от 9 състезания.

Фернандо Алонсо имаше шансове да се представи по-добре в някои надпревари, но испанецът и екипът му не успяха да превърнат възможностите в резултати. По този повод главният инженер на тима Ален Перман каза, че трябва да се учат от грешките си и да се представят по-добре оттук нататък.

„Въпреки отбелязаните точки на Силвърстоун все пак остана едно усещане за изпусната възможност” – казва Перман. „Това често се случва, когато човек премисля едно нещо и открива по какъв друг начин е можело да стане.”

„Но ние ще ползваме уроците, които научихме през първата половина на сезона, и ще се завърнем по-силни през втората половина.”

Перман вярва, че тимът ще бъде в добра форма по време на Гран при на Германия, като екипът е подготвил аеродинамични промени, които евентуално трябва да подобрят представянето им.