Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще започнат изпитанията на моторите за 2014 г. до средата на...

Рено ще започнат изпитанията на моторите за 2014 г. до средата на следващата година

37
0
двигател,Рено

Подготовката за идващия сезон тече с пълна сила. Инженерите прекарват безброй часове пред компютрите си или чертожните дъски (какъвто е случаят с Ейдриян Нюи). В Рено обаче са с още една крачка напред и вече мислят за 2014 г. В действителност има още време преди смяната на правилат и настъпването на 2014 г., но французите искат още през следващата година да направят своите първи тестове на писта с новия V6.

В действителност новите агрегати са с два цилиндъра по-малко от актуалните, но това изглежда, че не улеснява особено работата по тях.

„Новите двигатели V6 са много по-комплексни за дизайн и обслужване от настоящите“, заяви мениджърът в Рено, Жан-Франсоа Кобе. „За нас ще е невероятно предизвикателство, да напаснем всичко правилно.“

В Мерцедес също работят усилено по новите 1,6-литрови турбо мотори. Първият тест на стенд в Бриксуърт ще бъде направен съвсем скоро.

„Нашият мотор ще започне с тестовете в средата на 2012 г.“, продължава Кобе. „После имаме доста интензивна програма, за да изпипаме всяка част от агрегата и да я развием в рамките на позволеното от регламента.“