Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено са убедени, че темпото им е по-добро с новите компоненти

В Рено са убедени, че темпото им е по-добро с новите компоненти

611
0
Даниел Рикиардо, Рено
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Отборът на Рено изкара трудни петъчни тренировки на пистата Сузука. Френският екип пристигна в Япония с доста новости по автомобилите си, но се наложи да разшири програмата си заради отмяната на всички събития в събота. Тимът включи състезателни и квалификационни симулации в програмата си, за да събере колкото се може повече данни за новия пакет. Резултатите обаче не бяха обнадеждаващи. Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг завършиха 17-ти и 18-ти предварителната подготовка.

„Изпробвахме новото си предно крило. Отне ни известно време да постигнем точния баланс, но научихме много и имаме ясна идея за настройките“, обясни техническият шеф Алан Перман.

„Направихме доста сериозни промени в реглажите между двете сесии. След това и двамата ни пилоти бяха значително по-доволни от колите си. Това не се прояви във времената, тъй като програмата ни бе малко извън синхрон спрямо работата на останалите екипи.“

Отговарящият за шасито директор на Рено Ник Честър каза от своя страна, че новото крило подобрява управлението на автомобилите.

Хюлкенберг сподели, че петъчният ден бе труден за екипа

„Промените между тренировките изглежда помогнаха. Имахме някои грижи с баланса, липсваше ни сцепление – особено в първи сектор. Справихме се обаче с това и в края на деня бяхме по-доволни. Времената не представят съвсем точно темпото ни“, допълни немският състезател на Рено.

Рикиардо също каза, че отборът е постигнал приличен прогрес като се имат предвид трудностите от първата сесия.

„Решихме след дългите серии да направим и по-къси. За съжаление и в двете си бързи обиколки попадах в трафик. По-силни сме, отколкото показва класирането ни в тренировките. Смятам също така, че не сме твърде далеч от желаните настройки. Надявам се да сме в по-добра позиция за състезанието“, каза още австралиецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter