Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено вярват, че Алонсо ще остане при тях

Рено вярват, че Алонсо ще остане при тях

34
0

Техническият директор на Рено, Боб Бел, е убеден, че тимът му е направил всичко нужно, за да успее да убеди Фернандо Алонсо да остане при тях.

Френският производител сложи край на двугодишна суша, след като Алонсо успя да се възползва оптимално от първото излизане на колата за сигурност по време на Гран при на Сингапур, с което си осигури и победата в нощната надпревара.

И въпреки че Алонсо казва, че все още разглежда възможностите за 2009 година, като BMW Заубер и Хонда изявиха интерес, Бел смята, че Рено са направили всичко, за да докажат потенциала си пред двукратния световен шампион.

„Сигурен съм, ако трябва да съм честен, че Алонсо би предпочел да бъде във Ферари или Макларън през следващата година” – казва Бел пред autosport.com. „Но мисля, че не само на пистата доказахме, че отново сме в играта, ами и със съоръженията, които притежаваме. Това показва, че сме организирани и сериозно решени да побеждаваме отново.”

„Не сме тук, за да се борим в средата – и се надявам, че сме направили достатъчно, за да го убедим да остане при нас. Мисля, че успяхме. Но не мога да бъда сигурен.”

Бел вярва, че прогресът, който е бил постигнат по R28 през тази година е доказателство, че отборът е на път да се завърне сред лидерите през 2009 година. По отношение на евентуална конкуренция на пистата с BMW Заубер Бел е склонен да твърди, че с помощта на Фернандо Алонсо могат да ги победят.