Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено запазват Алонсо и Пикет през 09′

Рено запазват Алонсо и Пикет през 09′

64
0

Рено потвърдиха, че няма да променят пилотите си през 2009 година, като Фернандо Алонсо се е съгласил да удължи договора си с две години.

Засега съотборникът му, Нелсън Пикет младши, е бил потвърден само за една година.

Шефът на тима, Флавио Бриаторе, вярва, че по този начин Рено ще притежава една добре балансирана пилотска двойка през следващата година.

„Това предоставя на ING Рено една от най-добрите пилотски двойки с перфектен баланс между опит и младост” – казва италианецът.

„Отдадеността на Фернандо за следващите два сезона, потвърждава вярата му в тима. Затова и ние сме много щастливи да работим с него.”

„Той ни бе много ценен през този труден сезон, като притежава талант и качества на лидер. Когато се комбинират с нашата упорита работа и отдаденост, се получават и резултатите, благодарение на които ING Рено е един от най-силните тимове във Формула 1.”

Алонсо спечели две титли с Рено, преди да отиде в Макларън през 2007 година. След това обаче той се завърна при французите.

„След един труден старт на сезона ние преодоляхме затрудненията и постоянно подобрявахме темпото си” – казва Алонсо.

„Поредните ми победи в Сингапур и Япония, както и второто ми място в Бразилия, доказаха, че сме отново в играта.”

„Преди сме печелили шампионати заедно, имали сме трудни моменти, а сега сме решени да покажем, че можем да повторим успеха в идните сезони.”

Двукратният световен шампион бе свързван с Ферари и BMW, а след това и с Хонда, но в края на краищата реши да остане в Рено.

„Реших да остана в тима на ING Рено, защото както казах няколко пъти през този сезон, те винаги са били моят първи избор, а и аз се чувствам много комфортно при тях” – каза Алонсо.

Бъдещето на Пикет също бе под въпрос, след като имаше малко труден сезон – особено в квалификациите – но формата му постепенно се подобряваше в течение на сезона.

„Логично е да съм много щастлив от факта, че мога да остана в ING Рено за втора година” – казва младият бразилец.

„Въпреки че имах една трудна година, то аз се поучих много от нея и ще се опитам да се възползвам от наученото през следващия сезон. Искам да им благодаря за подкрепата през сезона, както и за доверието, което ми гласуват.”