Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено запазват Петров за 2011-та

Рено запазват Петров за 2011-та

48
0
Виталий Петров

От тима на Рено обявиха официално, че запазват Виталий Петров като съотборник на Робърт Кубица и за идния сезон.

Независимо че новакът тази година не се представи според очакванията, екипът, който догодина ще се казва Лотус Рено GP, реши да му се довери отново и да подпише нов, двугодишен договор с него.

„Много сме доволни от възможността Виталий да е с нас за още две години. Миналият сезон той показа на няколко места, че в него има потенциал. Всичко бе въпрос на напасване и сглобяване на пъзела от целия уикенд. А и благодарение на него и тима, Русия се отваря за Ф1. През последните няколко месеца  ние установихме силни връзки с тази страна, както и с някои от най-силните компании в нея. Затова очакваме изграждането на едно специално сътрудничество, което да прерасне в успешно приключение през следващите два сезона“, заяви основният акционер в отбора – Джерард Лопез.

Руснакът пък заяви, че се чувства достатъчно уверен в бъдещето си, имайки предвид, че вече има година зад гърба си във Ф1.

„Много съм щастлив да продължа с този отбор и съм горд, че ще мога да представлявам Лотус Рено GP през сезон 2011 и 2012. Научих доста за спорта, за пистите и за колата тази година. Това ще ми помогне да подобря представянето си дори повече в бъдеще. Много съм ентусиазиран относно работата си с този велик тим и съм убеден, че ще дам добри резултати. В много аспекти, 2010-та бе година за учене. А 2011-та вече ще бъде за представяне.  Днес аз се чувствам готов да се изправя срещу това предизвикателство“, заяви Петров.