Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решават до дни дали презареждането ще се върне във Ф1

Решават до дни дали презареждането ще се върне във Ф1

42
0
бензин,гориво,Тотал

Тимовете във Формула 1 ще решат в предстоящия уикенд, дали ще продължат да следват идеята за връщане на дозареждането с гориво в спорта от 2017 г. въпреки големи скептицизъм относно влиянието му върху качеството на спорта. Миналия месец Стратегическата група на Ф1 предложи като част от мерките за подобряване на шоуто да бъде върнато дозареждането с бензин по време на надпреварите.

В уикенда за Гран при на Монако идеята беше обсъждана детайлно, като бяха взети предвид негативите и позитивите. Сега в дните на надпреварата в Канада темата отново ще бъде дискутирана. На масата за преговори вече ще бъдат извадени всички данни за предимствата и последствията от евентуалното връщане на дозареждането и се очаква да бъде взето решение дали то е в интерес на спорта и дали идеята за неговото връщане ще бъде последвана или пък изоставена.

Според информация на motorsport.com шефовете на отборите се притесняват от това, че дозареждането може да има негативен ефект  върху самите състезания и искат да видят ясни доказателства, че то ще има позитивно влияние върху Ф1.

Едно от предложенията е да се намери начин презареждането да не надвишава 2-3 секунди, колкото продължават съвременните спирания в бокса за смяна на гуми.

Босовете също така искали да се убедят, че по-леките коли с по-малко гориво ще са значително по-бързи отколкото сега. Което пък да позволи на пилотите да натискат повече гумите.

Сичта се, че повечето хора в падока и феновете по принцип са против връщането на презареждането, което за последно беше премахната в края на 2009 г. от съображения за сигурност. Пат Саймъндс от Уилямс не смята, че идеята е добра, защото изпреварванията ще са по-малко, а Пади Лоу от Мерцедес е на мнение, че изборът на стратегия за състезанието също ще стане по-ограничен.