Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решават за Гран При на Бахрейн до няколко часа

Решават за Гран При на Бахрейн до няколко часа

41
0
Гран при на Бахрейн

Говорител на FIA съобщи, че в момента текат дискусии за бъдещето на отложения старт в Бахрейн, а окончателното решение ще бъде взето в следващите няколко часа. Състезанието трябваше да открие сезон 2011 във Формула 1, но бе взето решение да не се състои заради политическото напрежение в страната. Очаква се най-късно до утре правителството на кралството да уведоми FIA дали вижда възможност да бъде проведен стартът.

В момента Бахрейн все още е под военен час след месец протести и безредици. Стотици са задържаните, след като напрежението в страната ескалира по примера на Тунис и Египет. В четвъртък двама демонстранти бяха осъдени на смърт заради убийство на полицейски служители в продемократичните протести.

Въпреки това, председателят на пистата Зайед Рашид Алзаяни заяви, че положението в Бахрейн се подобрява с всеки изминал ден. Ако бъде взето решение състезанието все пак да се проведе, една от датите, които изглеждат подходящи, е 20 ноември. По този начин Гран При на Бахрейн ще стане предпоследната надпревара в календара на Формула 1, а състезанието в Бразилия, което е предвидено за 27 ноември, ще трябва да се премести една седмица по-късно.