Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решен ли е проблемът в Южна Корея?

Решен ли е проблемът в Южна Корея?

29
0
южна корея

Състезанието в Южна Корея наближава все повече, но заради неуредиците през миналия сезон, много специалисти се притесняват то да не се превърне в пълен хаос, както бе през миналата година. Така например трасето бе завършено едва две седмици преди самото събитие, с което бе изпуснат срока от минимум 90 дни преди надпреварата.

И тъй като продажбата на билети не протече според очакваното, организаторите от KOVA (The Korea Auto Valley Operation) реагираха моментално с понижаване цените на билетите. И тъй като трибуните все още не бяха напълно готови, не бе ясно дали ще има достатъчно свободни седящи места. Самата организация на трафика около пистата също не бе особено добре измислена и преди и след състезанието публиката вися с часове в задръстване.

„Мнозинството от нашите проблеми засягат области като паркирането и трафика“, обясни Парк Йон Юнг, председател на KOVA. През тази година обаче нещата изглеждат значително по-добре подготвени. Шефът на организационния комитет Юнг Чо Чунг бе принуден да си подаде оставката, след кризисно съвещание в края на миналата година, на което бе обсъдена провалената премиера.

В средата на октомври, директно след състезанието на Сузука, Формула 1 отново ще гостува в Йеонгам. След опита от миналата година, организаторите ще се опитат да представят много по-добре организирано и развлекателно събитие.

„Този път сме се подготвили много по-добре и ще се постараем събитието да се увенчае с пълен успех!“, казва в заключение председателят на KOVA.