Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решението за Гран При на Бахрейн отложено за 3 юни

Решението за Гран При на Бахрейн отложено за 3 юни

21
0
Гран при на Бахрейн

FIA даде още малко време на Бахрейн за организирането на отложения старт от Формула 1. Решение дали ще има състезание тази година трябваше да бъде взето до 1 май, а след като този срок изтече управляващото тяло на Формула 1 проведе задълбочени дискусии, които трябваше да доведат до окончателна развръзка днес.

Въпреки това, официално лице от FIA съобщи, че след консултации с властите в Бахрейн, на кралството е отпуснат още един месец за справяне с политическата обстановка. На 3 юни отново ще има среща, на която ситуацията ще се оцени спрямо условията в страната в този момент.

Приоритет за властите в Бахрейн е възстановяването на политическата стабилност в страната, но председателят на пистата, която домакинства състезанията от Формула 1, Зайед Рашид Алзаяни сподели, че провеждането на кръг от най-гледания мотоспорт шампионат е много важно за държавата и облика и пред света.

Бърни Екълстоун също призова на няколко пъти на Бахрейн да бъде отпуснато още време, за да се справи с проблемите и да успее да влезе в тазгодишния календар на Формула 1. Петролното кралство има най-бързо растящата икономика в арабския свят. През 2006 година 8,3% от брутния вътрешен продукт на Бахрейн се дължи на туризъм, а една трета от тези проценти идва директно от състезанието от Формула 1. В цифри това са почти 400 милиона долара.