Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решението за крилото е било изцяло на Хорнер

Решението за крилото е било изцяло на Хорнер

31
0

Днес шефът на отбора на Ред Бул – Кристиян Хорнер, увери журналистите, че напрежението в отбора му вече е отминало и обстановката в него е „хармонична“.

В неделя обаче нещата със сигурност бяха доста по-различни и Ники Лауда описа атмосферата в Ред Бул като „непоносима“.

Все още не е ясно дали Хорнер е говорил с пилотите си и най-вече с Марк Уебър след състезанието, но същевременно той реши да обясни и как точно е седяла ситуацията около прословутото вече предно крило на Фетел:

„Нямаме никакво желание да даваме на Себастиан (Фетел) по-добра кола нито заради националността му, нито заради възрастта му и нито заради това как изглежда. Тук става въпрос за това да печелим състезания, да се борим за титлата и да я спечелим. Никога Ред Бул не са оказвали натиск за това да фаворизираме единия от двамата си пилоти. Не съм говорил с Хелмут Марко или с когото и да било от Ред Бул относно решението ми да дам крилото на Себастиан. Това бе изцяло техническо решение, което дискутирах само с Ейдриън Нюи. Единственото, за което съжалявам е, че нямах време да дискутирам проблема с Марк лично преди квалификацията, защото съм сигурен, че тогава той щеше да разбере по-добре ситуацията.

Ако нещата можеха да се повторят и през следващия уикенд, тогава крилото щеше да отиде при Марк по същата логика, базирана на позицията му в шампионата. Мога да разбера колко разочарован бе той, тъй като смяната стана съвсем малко преди квалификацията и аз нямах възможността да му обясня рационално нещата, както ми се искаше.

Марк знае добре, че тимът прави всичко възможно, за да му помага. Шасито му например е по-леко от това на Себастиан, защото той е малко по-тежък. Имахме и нов под, който на тази писта бе в неговата част на гаража.

Мисля, че това вече е зад нас. Ако имаше някакви лоши чувства, то сега всичко вече е разрешено и ние продължаваме напред като отбор, който е спечелил 5 състезания – повече от всеки друг този сезон“, обясни Хорнер, който също така определи твърденията, че има дразги и между механиците на двамата пилоти, като нелепи.