Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ревизираният Мерцедес пасва по-добре на Шумахер, отколкото на Розберг

Ревизираният Мерцедес пасва по-добре на Шумахер, отколкото на Розберг

46
0

Михаел Шумахер най-после успя да победи съотборника си Нико Розберг в квалификация – за първи път от началото на сезон 2010 г. и завръщането си към активна спортна дейност. Седемкратният световен шампион се класира шести за утрешната Гран при на Испания в протекла доста добре според собствените му възгледи сесия.

– Вчера постигнахме почти идеален баланс и настройки. Днес, честно казано, болидът не бе толкова добър, а точно малките неща променят ситуацията. Ние малко пропаднахме, но въпреки всичко се чувствам значително по-добре по отношение на управлението. Но автомобилът има максимум възможности и използвах максимума от тях – обясни Шумахер.

Осми се нареди Нико Розберг, за когото уикендът до момента очевидно е труден и ревизираният MGP W01 явно не е толкова удобен, колкото предишната версия на болида.

– Не разбирам какво се случва, а трябва да разбера. Промените са добри, направили сме стъпка напред с тях, но аз така и не успях да се възползвам от тях. Като се има предвид, че болидът ми е труден за управление и реглажите ми не бяха най-добрите, то представянето е приемливо. Но не е това, което искам – откровен бе Нико.

Напредъкът удовлетворява шефа на тима Рос Браун, но не и цялостното представяне.

– Убеден съм обаче, че без направените промени щяхме да сме още по-назад. Има някои позитивни знаци, но трябва да сме още по-бързи – категоричен бе англичанинът.