Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Резервиран оптимизъм в Макларън

Резервиран оптимизъм в Макларън

40
0

Както се очакваше още преди началото на уикенда в Монако, екипът на Макларън направи чудесно впечатление още след първите две свободни тренировки. Липсата на бързи завои определено е по вкуса на екипа. Така не бе изненада, че Люис Хамилтън изостана едва с 0,2 сек от победителят в първия ден Нико Розберг. Световният шампион за миналата година бе втори след края на втората сесия в четвъртък, а неговият съотборник Хейки Ковалайнен завърши също в топ 10 класирайки се седми.

“Да караш в Монако определено е събитие и усещане, което не може да се сравни с останалите писти”, със светещи очи обясняваше Хамилтън. “Обичам това място – то ми напомня, защо обичам спорта, защо се състезавам и защо обичам Формула 1.

Въз основа на днешните резултати смятам, че този път ще успеем да стигнем до последната част на квалификацията в събота. Оптимист съм дори за влизане в топ 5, наистина се надявам да съм там.“

“Няколко пъти днес попадах в трафик, което все пак за Монако е нормално”, обясни от своя страна Хейки Ковалайнен. “Днешните резултати ясно ни показват, че можем да бъдем конкурентноспособни тук.

Екипа свърши чудесна работа, още от началото сутринта бях много доволен от колата си. Най-важното е, че постоянно подобрявахме времето си, направихме добър напредък по отношение на баланса и с всеки опит чувствах колата все по-добре. Все пак имаме още работа, без която едва ли ще успеем да сътворим някакво чудо въпреки доброто ни представяне днес.”

“Целият отбор обича и очаква с нетърпение уикенда тук”, заяви тим шефът Мартин Уитмарш. “Днешните ни постижения определено ни обнадеждават и смятам, че може да запишем поредния си добър резултат тук в княжеството.

Как възприемат предизвикателството Монако Люис и Хейки може да се види ясно от чудесните им времена. Направихме промени по пакета, които определено се оказват положителни, което с оглед на квалификацията в събота е много важно. Очакваме съботния ден с надежда за силно представяне и на двамата ни пилоти.”

“Добър първи ден за нас на едно доста взискателно трасе, на което в последните две години спечелихме”, радваше се и спортният директор на Макларън, Норберт Хауг. “Все още е твърде рано, за да знаем къде точно се намираме в сравнение с конкурентите ни, но със сигурност Люис и Хейки ще са в много по-добра форма отколкото бяха в предишното състезание.

Колата изглежда много добре на това трасе, нашите механични и аеродинамични новости изглежда работят добре, както и системата KERS. Не смятам, че сме фаворити, каквито бяхме през изминалите години. Но все пак сме спечелили шест от последните 11 състезания тук. Това определено ни дава надежди.”