Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Резултатът в Унгария не е негативен, заяви Доменикали

Резултатът в Унгария не е негативен, заяви Доменикали

45
0
Стефано Доменикали

Ферари не се бориха за победата в Гран при на Унгария, но въпреки това екипът не бе разочарован от представянето си там. Шефът на Скудерията Стефано Доменикали заяви, че резултатът е добър по отношение на ситуацията в шампионата.

Петото място на Фернандо Алонсо му позволи да увеличи аванса си в генералното класиране, а това е изключително важно постижение в уикенд, когато определено не бяхме на ниво да се борим с най-добрите. Беше трудно състезание, решено в най-голяма степен от позициите на стартовата решетка. Единствените неизвестни бяха износването на гумите и какви стратегии са избрали отборите. Смятам, че ние направихме правилния избор и резултатът бе, че изведохме Фернандо пред поне две коли, които бяха по-бързи от нас – обясни той.

Италианецът допълни, че за Фелипе Маса стартът е оказал най-лошо влияние върху развитието на надпреварата му.

Както споменах и в началото обаче, изходът съвсем не е негативен. Но определено е необходимо да анализираме всичко и да разберем защо не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото през последните няколко старта. Сега ни предстои седмица работа преди ваканцията, за да се подготвим възможно най-добре за последните два европейски старта. Условията на Спа и Монца ще са напълно различни спрямо Будапеща, така че всичко може да се случи – добави Доменикали.

Техническият директор на Скудерията Пат Фрай отбеляза липсата на изпреварвания в Унгария – дори с наличието на DRS. Той обясни също така как в тима са избрали стратегията си за последното състезание.

Имахме две опции – два или три бокса. Видяхме, че износването на гумите не е толкова лошо и в случая на Фернандо това означаваше, че успяхме да изпреварим поне две или три коли, които бяха заложили на по-агресивна стратегия. Все още ни липсва достатъчно добро темпо и трябва да се трудим по-здраво върху развитието на F2012, ако искаме да постигнем целите си. Опонентите ни са изключително силни и само чакат да сбъркаме някъде. Нашата задача е да ги разочароваме в това отношение – каза още Фрай.