Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс получи последното място в шампионата

Ричардс получи последното място в шампионата

48
0

ФИА обяви официалното си решение Дейвид Ричардс и компанията му Продрайв да заемат 12-то място на стартовата решетка през 2008 г.

###

ФИА обяви официалното си решение Дейвид Ричардс и компанията му Продрайв да заемат 12-то място на стартовата решетка през 2008 г. Останалите участници в световния шампионат ще бъдат настоящите 11 отбора в F1.

Въпреки радостта от успеха, Ричардс даде да се разбере, че изобщо не подценява работата, която му предстои оттук нататък.

„Влизането в шампионата е само началото. Сега имаме по-малко от две години, за да изградим отбор и да закараме на стартовата решетка два конкурентоспособни болида за първото състезание през сезон ’08”, коментира Ричардс.

Продрайв вече разкриха плановете си за строеж на нова собствена фабрика в Хонайли, Уоруикшир, ако не се появят пречки. Междувременно базата на тима ще се помещава в настоящите съоръжения на компанията в Банбъри.

Ричардс е привърженик на идеята за въвеждане на правила за намаляване на разходите през 2008 г., защото те ще позволят на тима му да остави незабавен отпечатък в шампионата.

„Уверени сме, че новите правила не само ще позволят на Продрайв да бъде конкурентоспособен с предвидения бюджет, но ще направи Формула 1 по-вълнуваща и дори по-забавна за публиката и телевизионните зрители по целия свят”, допълни Ричардс. Той вярва, че влизането във Формула 1 е правилна стъпка за компанията след като вече има успех и в други сфери на мотоспорта.

От своя страна президентът на ФИА Макс Мозли коментира, че постиженията на Продрайв в моторните спортове и опита на Ричардс, са били ключови фактори за решението точно тази компания да получи 12-то място през 2008 г.

От Продрайв вече водят предварителни разговори с Косуърт за доставка на двигатели през 2008 г.