Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс загрижен за бъдещето на Ф1

Ричардс загрижен за бъдещето на Ф1

21
0

Според собственика на компанията Продрайв – Дейвид Ричардс, въвеждането на ненужни технологии във Ф1 може да доведе до рухването на спорта.

Преди дни Продрайв направиха опит да купят отбора на Рено във Ф1, но вместо тях, французите избраха офертата на инвеститорите от Джений Капитал. Ричардс, който е бивш шеф на Ф1 тим, направи няколко опита да се върне отново във Ф1, но въпреки това вярва, че спортът трябва да се промени генерално, за да може да оцелее.

„Последната година ме накара много внимателно да се замисля относно нашия бизнес, а освен това през тези 12 месеца съм се питал сериозно и каква е ролята на моторспорта.

Последните няколко седмици доведоха това до остра перспектива с оттеглянето на БМВ и Тойота от Ф1 и с несигурностите около Рено. Но когато погледнах към нашата организация и начина, по който ние изградихме себе си, определено стигнах до заключението, че моторните спортове не само играят важна роля що се отнася до бъдещето, но и със сигурност те ще трябва да се променят. Наложително е. Дойде времето, в което започваме да се обръщаме към една изцяло нова среда за моторните спортове“, заяви Ричардс пред изданието „People“.

Той също така е на мнение, че новият президент на ФИА – Жан Тод, трябва да се погрижи за това Ф1 да харчи повече пари за технологии, които впоследствие могат да помогнат за развитието на обикновените автомобили, а не толкова за ненужни области, като аеродинамика например.