Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Шампион съм сред останалите

Рикиардо: Шампион съм сред останалите

79
0

Даниел Рикиардо се определи като шампион сред останалите пилоти за изминалия сезон. Австралиецът завърши на 3-о място, като далеч напред бяха Нико Розберг и Люис Хамилтън с Мерцедес, които спореха до последно за титлата. Те спечелиха 19 от 21 състезания през сезона, а по една победа взеха Макс Верстапен и Рикиардо.

С оглед на голямото предимство на Мерцедес, Даниел смята, че може да бъде провъзгласен като един вид първенец сред другите. Той се класира пред Макс и пред двамата пилотите на Ферари – Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Трябва да има и отделна титла в тази V6 ера за най-добия от останалите, заяви австралиецът пред ESPN. – Аз бих бил първенец сред останалите. Световен шампион на простосмъртните.”

Връщайки се към изминалия сезон, Рикиардо заяви, че го оценява като много положителен, въпреки изпуснатата победа в Монако и стратегическата грешка в Испания, без която той можеше да се пребори за първото място.

„Ако нямах победа и успехът ми в Малайзия не се беше случил, щях да си кажа: Със сигурност можех да спечеля няколко състезания тази година, каза Рикиардо. – Но заради тази победа, ще кажа, че можеше да бъде и по-добре. Че можеше да имам 2 или 3 победи.”

Даниел обясни още, че в Ред Бул са очаквали да се борят за доста по-задни позиции през 2016 г. И битката за победи е дошла като изненада. „В началото започнахме с няколко 4-и места, а след това можехме да сме втори в Китай, ако не бе спуканата гума. Нещата изглеждаха много хубаво и положението ни се подобряваше. А победата в Малайзия беше епична.”