Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо, Гасли и Хартли може да получат наказания в решетката за Бразилия

Рикиардо, Гасли и Хартли може да получат наказания в решетката за Бразилия

66
0
Брендън Хартли

Даниел Рикиардо, Пиер Гасли и Брендън Хартли може да получат наказания в стартовата решетка за Гран при на Бразилия този уикенд. Пилотът на Ред Бул получи повреда в хибридната система MGU-H в миналия кръг в Гран при на Мексико.

И Рикиардо предполага, че може да се наложи да използва нова такъв компонент, което автоматично ще означава санкция на грида. Досега Даниел е използва 7 бройки от този елемент на задвижващата система при разрешени 4 на сезон.

„Може да понеса още едно наказание. Това е вероятно към момента. Може и да го избегнем, но това може да ни постави под риск да не завършим състезанието, обясни австралиецът. – В предишния кръг също опитахме да го избегнем, но не се получи.

Може би сега наказанието няма да голямо – може би 10 места назад в решетката. Ако от отбора ми кажат, че имам само 10% шанс да завърша състезанието без смяна, тогава ще трябва да заменим компонента и да изтърпим наказание. Ако е 50:50, ще поема риска.“

Що се отнася до пилотите на Торо Росо, и двамата може да имат нужда от използване на допълнителни компоненти по задвижващата система, за да изкарат уикенда на Интерлагос. По думите на Гасли, той може да понесе такава санкция, че да стартира от дъното на решетката.