Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикаирдо и Верстапен сами избрали различните стратегии

Рикаирдо и Верстапен сами избрали различните стратегии

50
0

Даниел Рикиардо и Макс Верстапен сами са избрали различните си стратегии за началото на състезанието за Гран при на САЩ в Остин. Това разкри спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер.

Австралиецът избра конвенционалния подход с използване на най-мекия тип гуми във втората част на квалификацията суперсофт, с които ще трябва да потегли и в надпреварата. Докато холандецът предпочете софт, с които ще може да изкара повече обиколки преди първия си питстоп спрямо съотборника си.

„Дискутирахме тези неща на брифинга, заяви Хорнер. – От гледна точка на тима сме доволни да подкрепим и двете стратегии. Защото тактически, седейки тук сега, не е очевидно коя е по-добра или по-лоша.

От позицията на отбора това бе правилното нещо, като пилотите изразиха желанието си да стартират в състезанието с гумите, с които ще трябва да го направят. Даниел може да направи по-добър старт и да спечели едно или две места.“

Рикиардо е единственият пилот на първите 2 редици с гуми суперсофт, като пилотите на Мерцедес пред него са със софт. Освен това той е от по-чистата страна на пистата и при добро потегляне може да влезе втори в завой 1 или дори първи.

„Очаквахме така да се развият нещата, каза Даниел. – Идеята беше такава – Макс да пробва с гумите софт във втората част на квалификацията, а аз гумите суперсофт. Ще атакувам още от първата секунда утре. Надявам се супермеките гуми да ми дадат предимство в началото на състезанието.“