Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Верстапен ще останат в Ред Бул до 2018 г.

Рикиардо и Верстапен ще останат в Ред Бул до 2018 г.

30
0

Даниел Рикиардо и Макс Верстапен ще останат в Ред Бул до края на 2018 година, съобщават британски медии. Според спекулациите австралиецът е продължил договора си с още две години, като се очаква официално потвърждение на информацията в близките дни. Заплатата на Даниел щяла да бъде 10 милиона евро на година.

Верстапен пък, който от Гран при на Испания бе повишен от Торо Росо в големия тим на Биковете, е удължил споразумението с тима, което бе до края на настоящия сезон. Това напрактика означава, че водещият пилот на Торо Росо Карлос Сайнц ще трябва да продължи развитието си в тима от Фаенца или да потърси развитие другаде.

Самият Рикиардо имаше доста малшанс в последните няколко състезания, като основната причина за това бяха грешки на тима в стратегията и при смяната на гуми. Явно обаче шефовете в Милтън Кийнс са успели да го убедят да остане.

Преди началото на уикенда в Азербайджан Рикиардо заяви, че ще преследва силно представяне на новата писта в Баку, като се надява главният съветник на тима Хелмут Марко да греши в оценката си, че болидът на Ред Бул ще губи 1.2 сек на дългата старт-финална права спрямо съперниците от Ферари и Мерцедес.