Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо иска бъдещето му да е ясно преди лятната пауза

Рикиардо иска бъдещето му да е ясно преди лятната пауза

23
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че иска бъдещето му да е ясно до лятната пауза през август. Сегашният договор на австралиеца с Ред Бул изтича след края на сезона и имаше много силни спекулации, че ще напусне „биковете“ и ще отиде в Мерцедес, Ферари или дори Макларън.

По всяка вероятност обаче във водещите отбори място за него няма да има. Очаква се Мерцедес скоро да обяви оставането на Хамилтън и Ботас, а във Ферари до Себастиан Фетел догодина или ще остане Кими Райконен, или той ще бъде заменен от Шарл Льоклер.

Днес по-рано се появи информация, че Даниел е много близо до подписването на нов договор с Ред Бул и трябва само определени детайли да се уточнят, за да се случи това.

„Да, към мен има интерес от други отбори, заяви Даниел на пресконференцията на ФИА. – Но искам нещата около бъдещето ми да са ясни преди лятната пауза. И по време на нея да съм с чист ум и да почивам спокойно.

Решението за това Ред Бул да премине към двигатели Хонда ми дава повече яснота относно посоката, в която ще върви тимът. Добре е, че те взеха решение сега. И до няколко седмици и аз ще обявя моето.“

Даниел каза още, че допълнителната 3-а DRS зона ще намали разликата спрямо Ред Бул и другите водещи отбора – Ферари и Мерцедес по отношение на скоростта на правите.

А що се отнася до целта за уикенда, Рикиардо заяви: Надявам се на подиум, това е реалистична цел. Като цяло сме по-близо до Мерцедес и Ферари, отколкото в началото на сезона.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter