Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо иска разясняване на правилата за жълтите флагове

Рикиардо иска разясняване на правилата за жълтите флагове

72
0

Даниел Рикиардо заяви, че иска изясняване на правилата за жълти флагове в спорта след противоречивата ситуация, която се получи по време на 3-ата част от квалификацията за Гран при на Унгария.

Тогава Нико Розберг записа най-бърза обиколка в Q3 и взе полпозишъна при жълти флагове след завъртане не Фернандо Алонсо, но не беше наказан, тъй като отборът доказа, че той е намалил достатъчно скоростта във 2-ия сектор, вдигайки газта и минавайки с по-ниска скорост през един от завоите.

В тази връзка Рикиардо заяви, че трябва да има голяма разлика спрямо единични жълти флагове и двойни такива, тъй като за него тя в момента не е ясна и пилотите не знаят колко точно трябва да намаляват при различните ситуации.

Себастиан Фетел също коментира ситуацията и изрази мнение, че нещата трябва да бъдат изяснени и пилотите да са наясно къде е границата:

„Бях зад Нико в Унгария и намалих, повече от него. Не би трябвало да се променя подхода в такива ситуации, трябва да си готов да спреш. Преди беше по-лесно само със секторните времена: Ако имаш по-добре време в дадения сектор с жълти флагове, значи си нарушил правилата. А сега е достатъчно само да си бил по-бавен само в дадената част от трасето.“