Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не е притеснен, че Верстапен може да получи предимство в Ред...

Рикиардо не е притеснен, че Верстапен може да получи предимство в Ред Бул

68
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Даниел Рикиардо заяви, че не е притеснен от възможността съотборникът му Макс Верстапен да бъде фаворизиран от екипа на Ред Бул. Холандецът вече удължи договора си с „биковете“ до 2020 г., докато този на австралиеца е само до края на тази година и още не е ясно дали ще бъде подновен.

Това предполага, че Макс може да получи предимство от отбора в един или друг аспект, тъй като се е обвързал дългосрочно с екипа от Милтън Кийн. В края на миналия сезон например Верстапен получи най-новата спецификация на мотора на Рено, докато Рикиардо довърши годината със старата версия.

Наскоро спортният директор на тима Кристиан Хорнер обяви, че в по-далечно бъдеще би искал да изгради отбора си около Верстапен. Явно това обаче не притеснява Рикиардо, който смята, че ще получи същия шанс, както съотборникът си през 2018 г.

„Признавам, че думите на Кристиан не бяха това, което исках да чуя, каза Даниел. – Не разбрах за изказването му от медиите, защото той ме изпревари и дойде веднага да говори с мен. Призна, че действително го е казал, но не е искал аз да го приема по този начин. Увери ме, че с Макс ще получим от страна на отбора еднакъв шанс по време на шампионата .

„Да, Верстапен получи новата спецификация в края на миналата година, а аз карах със старата. Не ми беше леко, но понякога трябва да разбереш шефовете си, защото и за тях това решение не е било лесно. Наистина вярвам, че Хорнер е честен с мен и няма да има фаворизиране на някого от двама ни през идния сезон.“