Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не съм искал много пари, за да отида във Ферари

Рикиардо: Не съм искал много пари, за да отида във Ферари

74
0
Даниел Рикиардо,Хелмут Марко

Даниел Рикиардо отрече слуховете, че е искал много пари от Ферари и в крайна сметка това е била причината да не се разбере със Скудерията. Австралиецът напусна Ред Бул и отиде в посока Рено, където ще бъде съотборник на Нико Хюлкенберг.

Според италианското издание Automoto Даниел се е скарал с главния съветник в екипа на „биковете” Хелмут Марко, като последният е пуснал слухове в падока в края на сезона, че Рикиардо е поискал твърде голяма заплата от тима от Маранело.

„Кой каза, че съм искал твърде много пари?, каза Даниел пред Automoto. – Бих искал да знам, но имам идея кой може да е. Да говорих с Ферари за възможността да премина там, но те вече имаха споразумение с Льоклер. Но смятам, че имам още време във Формула 1.”

Самият Марко по-рано през сезона определи решението на Даниел да премине в Рено като „странно”. Главният съветник на френския тим Ален Прост каза, че съжалява, че най-вероятно екипът няма да може да предложи на Рикиардо кола, с която да печели през 2019 г.

„Знам, че ще бъде трудна година, но мисля, че можем да се справим добре, заяви в тази връзка Даниел. – Може би няма да печелим, но Рено има правилните хора и потенциала да го направи. Надявам се, че няма да отнеме много време това да се случи.”