Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо оценява изминалия сезон като най-добрия си в F1

Рикиардо оценява изминалия сезон като най-добрия си в F1

43
0

Даниел Рикиардо заяви, че изминалия сезон в F1 е най-добрият в кариерата му досега. Според австралиеца представянето му е било в много високо ниво, което е било дори по-добро от това през 2014 г. Тогава състезателят на Ред Бул завърши на 3-а позиция в шампионата зад пилотите на Мерцедес. Същото той стори и през тази, но сега взе само една победа, срещу 3 преди 2 сезона. Но въпреки това Даниел смята, че през 2016 г. е показал най-доброто си каране.

„Завърших 3-и през 2014 г. и спечелих на 3 пъти и само веднъж през тази година. Но третото ми място тази година го чувствам като по-добро, коментира Даниел. – Усещам го като по-убедително и стабилно. Тази година имах чувството, че направих всичко като през 2014 г., но на по-високо ниво когато наистина си дадох зор.

Имаше състезателни уикенди, в които Макс беше с половин секунда по-бърз от мен в първата и втората част на квалификацията. И след това успявах да направя обиколка в Q3, която да е 3-4 десети по-бърза от неговата. Доста пъти успях да надмина личните си очаквания и дори да изненадам себе си.”

Рикиардо посочи полпозишъна си от Монако като най-добрият му момент през сезона, който бе и негов първи в кариерата: „Имах някои силни квалификации тази година. Тази в Китай ми идва на ум, както и тези в Испания и Монако. Последните две бяха изключителни, а тази от Монте Карло най-добрата. Споменът ми за нея дори е по-силен от този за победата в Малайзия.”

Рикиардо заяви още, че ако не е бил спечелил в Малайзия, мислите му за изминалия сезон щели да бъдат различни и той нямало да е толкова положително настроен, тъй като изпусна още победите в Испания и Монако заради стратегическа грешка на отбора и такава при последния си питстоп.