Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо отпаднал заради проблем със съединителя

Рикиардо отпаднал заради проблем със съединителя

110
0
Даниел Рикиардо

Отпадането на Даниел Рикиардо в Гран при на Италия по всяка вероятност се дължи на проблем със съединителя, а не на такъв с новата спецификация на задвижващата система на Рено, както се предполагаше първоначално.

Заради нерегламентирана смяна на двигателя пилотът на Ред Бул стартира от дъното на решетката. Той бе стигнал до 11-ото място в средата на състезанието, когато излезе дим от задната част на колата му и той трябваше да спре.

„Можем да потвърдим, след като проверихме задвижващата система в колата на Рикиардо, че отпадането му не е свързано с мотора, обявиха от Рено. – По-скоро става въпрос за проблем със съединителя.”

Самият Рикиардо логично беше много разочарован от отпадането си, като заяви на шега, че ако и в следващия кръг в Сингапур се наложи да изтърпи наказание в решетката, той може и да не участва.

„Още едно разочароващо състезание за мен, каза Даниел. – Изпреварих Сироткин и погледнах в огледалото дали съм далеч пред него, но не можех да видя добре. След това осъзнах, че това се дължи на многото дим, излизащ от задната част на колата ми.

Докладвах на инженерите за това и те ми казаха да спра. Страхувах се да не е нещо с двигателя, но изглежда става въпрос за съединителя. Надявам се, че ще можем да сменим някои неща по колата и да подобрим надеждността. Целта ни е подиум в Сингапур.”