Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо подкрепя идването на млади пилоти в спорта

Рикиардо подкрепя идването на млади пилоти в спорта

32
0

Даниел Рикардо заяви, че подкрепя идването на млади таланти в спорта. Според австралиеца те правят предизвикателството Формула 1 още по-вълнуващо. Неговият съотборник Макс Верстапен се превърна в най-младият състезател в историята на F1  през миналата година само на 17 г.

А след като премина от Торо Росо в Ред Бул през тази, стана и най-младият победител. Въпреки успехите на младия си колега Даниел заяви, че не се чувства заплашен, а напротив – смята, че конкуренцията му се отразява положително:

„Не усещам натиск. Пилотите идват все по-млади и това е добре, защото носят много енергия, каза Даниел. – Новото поколение е силно във всички спортове. Очаквам да ни предизвикват все повече и повече, защото не спират да се развиват и да стават все по-силни. Забавно е“.

Австралиецът се изказа много положително и за академията за млади пилоти на Ред Бул, от която идва и самият той. „Според мен Ред Бул имат най-добрата програма. Когато влезеш в нея, те ти подреждат всичко, обясни Рикиардо.

– Със сигурност напрежението е голямо, но фокусът ти е само върху състезанията. Помагат ти и за физическите и психическите тренировки, подготвят те за медиите. Гледат цялостната картина и наистина те пращат способен да се справиш с голямото шоу.“