Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо подписал споразумение с Ферари

Рикиардо подписал споразумение с Ферари

37
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е подписал споразумение с Ферари, с което да води преговори за подписването на договор с тима от Маранело, без да може през това време да преговаря с други отбори. Това твърди Марк Хюз от популярното издание Motorsport Magazine.

Според информацията е сключено споразумение, според което австралиецът и Скудерията започват да водят преговори, като в същото време нито една от двете страни не може да води такива с друг отбор или съответно пилот до 30 юни тази година.

Договорът на Рикиардо с Ред Бул изтича в края на тази година, като той на няколко пъти заяви, че иска да остане, но това може да стане при положение, че получи достатъчно добра кола, с която да се бори за титлата. Ако това не се случи, той каза, че има повече от една опция за бъдещето си в F1.

Ако не се разбере с Ферари, Рикиардо може да подпише нов договор с „биковете“ или да премине в Мерцедес, където да замени Валтери Ботас при положение, че финландецът не се представи убедително този сезон. Другият пилот на Ред Бул Макс Верстапен вече поднови договора си до 2020 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter