Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо получил примамлива оферта от Макларън

Рикиардо получил примамлива оферта от Макларън

69
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е получил примамлива оферта от екипа на Макларън, съобщава немското издание Sport Bild. Според информацията екипът от Уокинг му е предложил 20 милиона долара годишна заплата, което би го направило един от най-добре платените пилоти в решетката.

Преди 2 дни Ред Бул обяви официално, че преминава към задвижващите системи на Хонда от следващия сезон, слагайки край на 12-годишното партньорство с Ред Бул.

И сега „биковете“ са съсредоточени върху пилотската си двойка в бъдеще. Рикиардо няма нов договор с тима, докато Макс Верстапен подписа такъв до 2020 г.

„Нашият Рикиардо е хит на пазара в момента, каза главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко. – Макларън му предлагат все повече пари от седмица на седмица. Но Даниел не иска да подпише, докато Хамилтън не стори това с Мерцедес.“

Смята се, че Макларън се интересува толкова силно от Рикиардо, тъй като водещият пилот на тима Фернандо Алонсо може да напусне спорта изобщо след края на сезона. И в Уокинг търсят силен състезател, който да замести испанеца.

Специален материал за ситуацията в Макларън и причините за кризата в тима четете в новия брой 216 на списание ClubS1.