Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо обяви нов краен срок за удължаването на договора си с Ред...

Рикиардо обяви нов краен срок за удължаването на договора си с Ред Бул

63
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо постави нов краен срок за удължаването на договора си с Ред Бул, след като сделка така и не бе оповестена преди началото на лятната пауза във Формула 1. Австралиецът се надяваше бъдещето му да бъде ясно преди почивката, но това така и не се случи.

Сега Рикардо каза, че очаква новият му контракт да бъде финализиран до или по време на Гран При на Белгия на пистата Спа в края на август. Попитан дали нещо се е усложнило по време на преговорите, Рикиардо отговори:

„Лесна ли ви изглежда тази работа? Не знам дали ще бъде оповестено по време на лятната пауза или по време на състезателния уикенд на Спа. В момента просто уточняваме условията. Ще има новина скоро.“

Другият пилот на „биковете“ Макс Верстапен вече поднови договора си с тима още в края на миналата година, но именно Даниел е пилотът, който спечели повечето точки за Ред Бул от началото на сезона.

Очаква се новият контракт на Даниел да е за срок от 2 години, като това ще удължи престоя на австралиеца в тима на 7 сезона. За 4 години и половина Рикардо спечели 7 състезания за Ред Бул.