Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо посвети победата си на Жул Бианки

Рикиардо посвети победата си на Жул Бианки

81
0

Даниел Рикиардо посвети победата си на трагично загиналия преди година Жул Бианки. Австралиецът спечели драматичната Гран при на Малайзия вчера, като се справи с люта битка със съотборника си Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул се възползва от отпадането на Люис Хамилтън към края на състезанието и взе първия си успех за сезона и първи от 2 календарни години насам.

„След Монако запазих доверие в тима и вярвах, че можем да спечелим едно състезание тази година и го направихме, каза Даниел. – Няма да ви лъжа, че е много е емоционално. Искам да посветя този успех на Жул. Чаках тази победа, за да я посветя на него. Животът ми се промени след инцидента. Изключително благодарен съм за всичко, което имам.”

Рикиардо заяви също така, че е бил твърдо решен да се възползва от възможността и да спечели състезанието, след пропуснатите възможности по-рано през сезона. „В Барселона и Монако усещах, че направих всичко, което можех да спечеля и победата ми се изплъзна. Вече честна и чиста битка с Макс. Това беше най-добрата част. Мисля, че и двамата се забавлявахме.”