Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Предложението от Рено не дойде в последния момент

Рикиардо: Предложението от Рено не дойде в последния момент

55
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че предложението да кара за тима на Рено от следващия сезон не е дошло в последния момент. Австралиецът е водил преговори с тима от известно време и в крайна сметка е решил да напусне сегашния си отбор Ред Бул и да поеме по нов път.

„Не беше изобщо лесно решение, обясни австралиецът. – Беше дълъг процес на мислене. Стигнах до заключението, че искам и че съм готов за промяна, за ново предизвикателство и свежа мотивация. Чувствам, че това е правилното решение за бъдещето ми.“

Относно причините за напускането си, Рикиардо заяви, че няма един определящ фактор за решението му. „То не дойде от нещо, което се случи за една нощ. Не беше само един ключов фактор, който да ме накара да взема решението си – не е само двигателят, парите или нещо друго, каза Даниел.

– Не съм имал притеснения относно това, че Макс ще бъде водещ пилот в тима. Не съм имал и лоши отношения с шефовете в отбора и не съм бил необичан. Но всичко за мен бе станало много рутинно. Чувствах се и разочарован за някои неща около мен, а не около тима. И имах нужда от промяна.“

Даниел обаче подчерта, че има много неизвестни и рискове при преминаването на Ред Бул към двигатели Хонда. И това явно също е една от причините да смени тима. Австралиецът смята, че догодина „биковете“ няма да могат да се борят с Ферари и Мерцедес за титлата, като е наясно, че е малко вероятно това да може да стори и новият му отбор Рено.

С финансите, които Рено инвестира в спорта и свършеното до момента от тяхното завръщане обаче кара Даниел да смята, че ще може да печели с тях в малко по-далечно бъдеще.