Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо пробил дупка в стената след отпадането си

Рикиардо пробил дупка в стената след отпадането си

100
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е бил изключително ядосан след отпадането си в Гран при на САЩ. Това разкри спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Австралиецът е пробил дупка в стената с юмрук в стаята си от гняв, след като в 8-ата обиколка загуби мощност и спря на излизане на обратната права. До този момент Рикиардо се движеше на 4-а позиция и имаше шанс да се пребори за място на подиума.

„Страхотно разочарование за Даниел, съжалявам за него, каза Хорнер пред Sky Sports. – Изглежда проблемът със задвижващата му система бе същият като този в Бахрейн. Там тя изключи напълно. Той караше силно до този момент и щеше да е в битката за челните места.“

Хорнер каза още, че австралиецът не е обвинил тима за отпадането си, тъй като знае, че в екипа всички правят каквото могат. Според босът обаче Рикиардо сигурно ще каже няколко думи по въпроса на хората в Рено, за който тим ще кара през следващия сезон.

Добрата новина за Даниел е, че в Ред Бул имат достатъчно компоненти по задвижващата система, за да не се налага той да изтърпява наказание в стартовата решетка за следващия кръг в Гран при на Мексико само след седмица.

„Мисля, че и двамата ни пилоти могат да са много силни в Мексико, коментира Хорнер. – Спечелихме състезанието там миналата година с Макс, като наистина доминирахме. На тази надморска височина двигателите са много по-близки като представяне и това ни дава шанс.“

По отношение на представянето на Верстапен в Остин, където холандецът завърши 2-и, спортният шеф на „биковете“ каза, че то е било брилянтно. Според симулациите на тима гумите му суперсофт е трябвало да се износят тотално 6 обиколки преди края. Но той е успял така да ги съхрани, че да стигне до финала и да запази позицията си пред Хамилтън.