Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с най-добро време в първия ден на тестовете

Рикиардо с най-добро време в първия ден на тестовете

65
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо беше най-бърз в първия ден на тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. Австралиецът записа време от 1:20.179 мин в сутрешната сесия, и то с гумите медиум, като навъртя общо 105 обиколки.

На 0.2 сек зад него остана Валтери Ботас с Мерцедес също със средните по твърдост гуми. Трети се нареди Кими Райконен от Ферари със софт с постижение 1:20.506 мин, следван от Нико Хюлкенберг с Рено (1:20.547 мин).

Всички пилоти в топ 4 записаха най-добрия си резултат до обяд, като в следобедната сесия времето се влоши, а в края дори заваля дъжд. Това даде шанс на отборите да изпробват гумите на Пирели за мокра писта

Пети остана Фернандо Алонсо, който записа сериозно подобрение спрямо сутрешната сесия. В сутрешната сесия той спря в чакъла след само 6 обиколки заради проблем с гайката на задна дясна гума. Следобед той направи доста повече турове, като със суперсофт записа време от 1:21.339 мин. Това му отреди 5-и резултат за деня.

Шампионът Хамилтън с Мерцедес остана 7-и, но той кара само следобед, когато условията бяха доста по-лоши от тези сутринта. С медиум британецът записа 1:22.327 мин.