Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с нова батерия за уикенда в Шанхай

Рикиардо с нова батерия за уикенда в Шанхай

39
0

Даниел Рикиардо заяви, че очаква да получи наказание в стартовата решетка в хода на сезона за използване на повече от разрешените 2 батерии след повредата в предния кръг в Бахрейн.

Пилотът на Ред Бул отпадна още във втората обиколка с проблем в батерията, като за уикенда сега в Китай екипът потвърди, че той използва втора такава, тъй като предишната е терминално повредена.

Използването на 3-а в хода на сезона ще означава 10 места назад в решетката. Освен нова батерия, в колата на Даниел има и нов електронен блок за уикенда в Китай.

„90% съм сигурен, че в хода на сезона ще трябва изтърпя наказание, тъй като трудно ще изкараме до края на годината само с една батерия, каза Даниел. – Надявам се, че това ще се случи по-късно през сезона.”

Австралиецът заяви още, че е доволен от представянето на колата като скорост от началото на сезона, като колата е много по-добра в аеродинамично отношение спрямо този период през миналата година.

„И в двете състезания досега имахме кола, с която да стигнем до подиума, обясни Рикиардо. – Но не го направихме. Не е добре да имаш може би най-бързата кола и да не спечелиш.”

Люис Хамилтън пък е на мнение, че Ред Бул не е на нивото на неговия тим Мерцедес и на Ферари от началото на сезона по отношение на свършеното на пистата. Британецът смята, че „биковете” разполагат с кола, която има потенциала да се бори за победи.

Многото технически проблеми в първите надпревари обаче не позволиха на него и на Макс Верстапен да покажат пълния потенциал на колата. Според Хамилтън, тя има отлична скорост на правите и този уикенд в Китай ще бъде трудно колите на Ред Бул да бъдат победени.